Aloitan virallisesti kokkailublogi osioni tänään ja esittelen lauantai-iltani hengentuotteen. Sain viikolla mieleeni uskomattoman mielikuvan ihanasta kanapizzasta missä kana, ananas, aurajuusto ja joku ihana maustekastike yhdistyisivät. Hmm.

Päätin tehdä huomisen sunnuntain ruoan jo etukäteen, ja aloin vääntää tuota ihanaa pizzaa. Alkuilta oli mennyt ihanasti Audreyn parissa, katsoin Loma roomassa elokuvan ja se sykähdytti niin että siideri piti juoda loppuun sampanjalaseista, siis niistä laakeista sellaisista. Audreyn tyyliin.

Kanapizza

Pizzapohjaan:
2,5 dl vettä lämmitettynä
0,25 dl oliiviöljyä ja rypsiöljyä sekaisin
ripaus sokeria ja vähän enemmän suolaa
puoli pussia kuivahiivaa
n. 6 dl vehnäjauhoja

Anna taikinan kohota noin puoli tuntia, levitä se sen jälleen oliiviöljytyillä käsillä pellille. Lisää täytteet ja uuniin 225 astetta n. 15 min.

Täytteenä:
paseerattu tomaatti mitä tuunattu pizzamausteella, basilikalla, sokerilla ja fajitas texmex maustesekoituksella.
ananas
iso punasipuli
300 g marinoimatonta kanaa mikä on paistettu hunajassa ja Hp-maustekastikkeessa
aurajuustomurua
pussillinen pizzajuustosekoitusta

Pizza oli ihan ok makuista, pohja oli tullut kiertoilmauunin pizzatoiminnolla ihanan rapeaksi (tai sitten kyseessä oli se ettei mielestäni kohoaminen oikein onnistunut...) eli ihan ok lopputulos. Tästä vain parantamaan!

Yritin kuunnella Peter Gabrielin levyä ja vaikka kasari yleisesti sykähdyttääkin niin taitaa jäädä tämä tähän yhteen kuunteluun. Taidan jatkaa iltaa sampanjasiiderin ja Bonnie ja Clyden voimin.