Olen silmät selälläni (mm. viime yönä klo 2.00 asti) katsonut youtubesta My so-called life:n jaksoja. Sarjahan ilmestyi joskus vuosia sitten ja nosti tähdiksi upean Claire Danesin ja vielä surusilmäisemmän Jared Leton. Sarjan joulujakso mitä katsoin viimeisenä, vei itseni ehkä hieman turhan teinifiiliksiin - löysin itseni poraamasta tyynyyn ja voihkimasta kodittomien huonoja oloja. Ja sitä mikseivät ihmiset välitä.

Anyway, sarja yllätti realistisuudellaan. Chasen perheen elämää eri muodoissaan ja varsinkin teinityttö Angelan elämän kiemuroita käsitellään ainakin minusta sopivalla otteella, ei revitellä liikoja mutta suhtaudutaan teiniongelmiin sopivalla huomiolla. Sillä muistanhan miten ulkopuolinen olo oli joskus. Miten se yksi ihminen katseellaan sai sekaisin. Ja huolestusta herätti finnit, seksi, pojat koulunkäynti ja omat aatteet ja niiden törmääminen ulkomaailman kanssa.

Ja onko nuo aiheet loppujen lopuksi muuttuneet paljoakaan...Illalla käperryn sängylle ja katson viimeiset neljä sarjaa ja hymyillen muistelen kymmenen vuota nuorempaa itseäni.....Kuulostipas lällyltä;)

1851104.jpg           1851105.jpg

Kuvat: Google/Claire Danes, Jared Leto